Hestepas

Herunder har vi listet generelt information til hesteejere som vi gennem mange år har modtager spørgsmål om Hestepas & medicin

 

Alle heste skal have et pas, hvor det fremgår om hesten er tiltænkt til konsum eller ej. Det gælder alle heste uanset alder, race, anvendelse mm.

 

Som udgangspunkt er alle heste beregnet til konsum (slagtning). Du kan selv melde din hest ud af konsum ved at udfylde del II på side 42 i hestepasset. Hvis denne side er underskrevet, må hesten aldrig slagtes. Heller ikke hvis den skifter ejer.

 

Vi opfordrer alle hesteejere til at melde deres heste ud af konsum, hvis man ikke har et udtalt ønske om at kunne slagte sin hest.

 

Hvis du modtager hektarstøtte/enkeltbetaling på landbrug

 

Vi opfordrer specielt alle som modtager EU-støtte til at melde alle de heste, der står på matriklen ud af konsum. Hvis man modtager hektarstøtte fra EU og der opholder sig umærkede heste, eller der findes uregistreret medicin på matriklen, risikerer man at miste hektarstøtten!!

 

Hvor skal hestepasset være?

 

Hestepasset skal altid være i nærheden af hesten. Det vil sige, at passet skal kunne fremskaffes indenfor højest 3 timer. Det gælder også, hvis ejeren ikke er til stede. Derfor er det en god idé at passet altid forefindes i stalden.

 

Du skal altid medbringe dit pas i forbindelse med dyrlægebesøg.

 

Hvis du ikke melder din hest ud af konsum

 

Hvis du ikke aktivt melder din hest ud af konsum ved at skrive under på side 42 i passet, er din at betragte som et slagtedyr. Hvis du har et slagtedyr er du forpligtet til…

 

· At opbevare anvisningssedler fra dyrlægen i 5 år

 

· At have medicinhåndteringskursus inden du behandler din hest med receptpligtig medicin. Det gælder også ormekure!

 

· Kun at behandle dine egne heste. Det gælder også hvis du har medicinhåndteringskursus. Den eneste undtagelse er opstaldningsforhold, hvor det fremgår af kontrakten at opstaldningsstedet er ansvarlig for evt. medicinering.

 

· Der er strenge regler for hvilken medicin dyrlægen må ordinere

Svendborg Hestehospital

Ryttervænget 6
5700 Svendborg

Telefon:

63 21 61 61

Email

Info@svendborghestehospital.dk